Андрей Костин, съюзник на руския лидер Владимир Путин и директор на руската държавна банка ВТБ, вярва, че санкциите на САЩ срещу Москва ще останат без значение как ще гласуват американците на президентските избори следващата седмица.

Путин, който беше седнал до Костин тази седмица на форум, се оплака, че администрацията на Доналд Тръмп е наложила санкции на Русия 46 пъти за последните четири години.

Вашингтон санкционира Москва след заключенията на американското разузнаване, че Русия се е опитала да се намеси на президентските избори през 2016 г. в полза на Тръмп. Кремъл категорично отрича. САЩ обвиняват Русия и в намеса на вота тази година.

"Трудно е да се каже кой от кандидатите ще бъде по-добър за руско-американските отношения", коментира 64-годишният Костин пред "Ройтерс".

Костин и други руски представители и компании са санкционирани от САЩ през 2018 г.

Кремъл увери, че Русия ще работи с всеки американски лидер.

"Не е ясно срещу кого и за какво трябва да бъдат налагани нови санкции от САЩ на Русия. За момента ние вярваме, че санкциите няма да бъдат отменени и няма да бъдат по-тежки. Ние базираме плановете си на това предположение", отбеляза Костин.