Семейството на американеца, убит със стрели от застрашено първобитно племе на индийските острови Андаман и Никобар заявява, че прощава на онези, които са го извършили, съобщава БиБиСи.

Семейството коментира, че Джон Алън Чау "обичаше Бога, живота, помагаше на нуждаещите се и не изпитваше нищо друго, освен любов към народа на Сентинел".

Седем души, които са му помогнали да стигне до остров Северен Сентинел са арестувани. Според индийските власти, може да отнеме "няколко дни", преди д успеят да вземат тялото на Чау.

На всички външни лица е забранено дори да се доближават до острова, за да се защитят хората, живеещи там и начинът им на живот.

Семейството на Чау написа в Инстаграм, че той е отишъл на острова "по собствена воля".

Снимка 390813

Източник: Инстаграм

 

Властите са изпратили хеликоптер в района, а след това и кораб, за да установят къде се е случило инцидентът. "Поддържаме разстояние от острова и все още не сме в състояние да забележим тялото, което може да отнеме още няколко дни и ... разузнаване на района", коментира Депнера Патак, генерален директор на полицията пред АФП.

Полицията е с полеви експерти, включително индийски антрополози и племенни служители в областта на благосъстоянието и горите, които да им помогнат да се справят със ситуацията.

"Трябва да се погрижим, да не обезпокоим техните местообитания по никакъв начин. Това е изключително чувствителна зона и ще отнеме известно време", допълва Патак.

Застрашено племе уби със стрели американец на островите Андаман и Никобар

Застрашено племе уби със стрели американец на островите Андаман и Никобар

Контактът с племето е забранен, изолирани са вероятно от 60 000 години