Ръководителят на държавната руска корпорация "Ростех" Сергей Чемезов сравнява строгите санкции срещу Русия от Европа и САЩ с война, съобщава ТАСС.

Държавата трябва да е готова за тях, обяснява той.

"Настоящите санкции определено не са меки. Вече е направено всичко възможно да затруднят живота. Много строгите санкции всъщност са война. И ние, разбира се, трябва да сме готови за това", добави той.

Чемезов обясни, че Русия и Европа имат голям взаимен интерес и санкциите лишават страните от полезно икономическо сътрудничество. "От наша страна правим всичко, за да защитим партньорствата от деградация", каза той.

Конгресмени републиканци призоваха за строги санкции срещу „Северен поток 2“

Конгресмени републиканци призоваха за строги санкции срещу „Северен поток 2“

Проектът да бъде спрян…

Русия подготвя указ за денонсиране на меморандум със САЩ "За разбирателството на открита земя", според който е в сила процедура за уведомяване за пътувания на дипломатически персонал на дълги разстояния в приемащата държава, обяви в сряда заместник-министърът на външните работи Сергей Рябков.

"На път е правителствена заповед за денонсиране от Русия на меморандума за открита земя", каза той, без да посочва конкретна дата.

Коментирайки въпроса на журналистите за "неудобните сигнали" към САЩ, Рябков отбеляза още, че "има и някои други моменти, към които Русия насочва вниманието на американците, но при затворени врати".

По-рано руският външен министър Сергей Лавров, коментирайки санкциите на САЩ срещу Русия, заяви, че Москва, наред с други ответни мерки, ще денонсира този меморандум.

Медведев: Отношенията със Запада - по зле от Карибската криза

Медведев: Отношенията със Запада - по зле от Карибската криза

Западът се е вдъхновил от силата си, особено след краха на Варшавския договор