Най-малко шестима затворници са загинали, а повече от 20 са били ранени при бунт в боливийски затвор в сряда, предаде "Ройтерс". Сред пострадалите има и полицаи. 

До сблъсъците се е стигнало, след като лишените от свобода са се опитали  да се противопоставят на полицейско разследване.  Драмата се е разиграла в затвора "Палмасола" в Санта Круз.

От правителството са потвърдили новината.

По-рано в сряда около 2000 полицаи влезли в затвора, където намерили огнестрелно оръжие, нелегален алкохол, кокаин и марихуана, според генерал-командира на боливийската полиция Фаустино Мендоса. 

Около 5 000 мъже и жени се намират в момента в "Палмасола", където друг сблъсък между лишени от свобода през 2013 г. оставиха 34 жертви.

Правителството наскоро нареди извеждането на десетки деца, които живеели с родителите си в затвора след разкрития за детска проституция.

Препълнените затвори са често срещани в голяма част от Латинска Америка. В Бразилия миналата година повече от 140 затворници умряха за малко повече от две седмици, заради боевете между съперничещи си банди.