Германският канцлер Олаф Шолц коментира, че не вижда в момента желание от руския президент Владимир Путин да преговаря по въпроса с Украйна, съобщават медиите в Германия, които цитират канцлера от партньорски медии на Neue Berliner Redaktionsgesellschaft.

Шолц не очаква войната в Украйна да приключи бързо. Украйна, от друга страна, трябва "сама да реши какви условия е готова да приеме за мир".

Канцлерът казва, че е убеден, че Германия ще премине добре следващата зима. Газохранилищата са добре запълнени, а инфраструктурата за внос на енергия продължава да се разширява. "Това ще ни помогне следващата зима." 

Шолц уверява, че сметките за енергия също ще бъдат поносими за гражданите през следващата година. "Поради големите инвестиции в опазването на климата, Германия ще може да постигне темпове на растеж за известно време, както последно се случи през 50-те и 60-те години на миналия век."

През следващите десетилетия безработицата вече няма да бъде основен проблем, "напротив, ще има недостиг на работници". Това важи и за районите в Източна Германия, които са особено засегнати от структурни промени.

Русия може да се бие в Украйна още две години

Русия може да се бие в Украйна още две години

Русия използва посредници за санкционирани технологии, а армията се адаптира за дългосрочна конфронтация със Запада