СиЕнЕн уволни трима служители, които нарушиха фирмената политика, като отидоха на работа неваксинирани срещу Covid-19, съобщава "Гардиън".

Джеф Зукър, президентът на медийната компания, напомня на колегите на уволнените, че ваксините са задължителни, ако се явят в офиса или на място, където влизат в контакт с други служители.

"Нека бъда ясен - имаме политика на нулева толерантност по този въпрос", пише Зукър, председател на новините и спорта за WarnerMedia.

Байдън към губернатори: Разкарайте се и не пречете на ваксинацията

Байдън към губернатори: Разкарайте се и не пречете на ваксинацията

САЩ ще се бори за ваксинация по света така, както за демокрацията през ВСВ

Бележката е получена от "Асошиейтед прес", след като съдържанието й е публикувано за първи път от репортера на СиЕнЕн Оливър Дарси. СиЕнЕн не предлага подробности за уволненията, нито къде се намират служителите.

Повечето офиси на СиЕнЕн вече са отворени на доброволни начала и Зукър каза, че повече от една трета от служителите на новините са се върнали. Доказателството за ваксинация е оставено на системата на честта, каза той, но това може да се промени през следващите седмици.

Ръководителят на СиЕнЕн заяви, че маските ще са необходими в офисите на Атланта, Вашингтон и Лос Анджелис, когато хората не ядат, не пият или в затворено лично пространство. Дори в офиси, където носенето на маски не е задължително, хората трябва да правят това, което им е удобно "без никакъв страх от отмъщение или осъждане от страна на колегите".

В The Washington Post: Време е да спрем да угаждаме на неваксинираните

В The Washington Post: Време е да спрем да угаждаме на неваксинираните

Безотговорните в САЩ да бъдат ваксинирани, "разумно е, справедливо е и най-вече законно да се засили натискът върху тях"

В бележката на СиЕнЕн се казва също, че планираното завръщане в офиса за цялата компания ще се забави поне в началото до средата на октомври.

Други медийни компании вземат подобни решения поради нарастването на случаите на Covid. "Асошиейтед прес" каза на служителите в четвъртък, че очакваното завръщане на 13 септември също е забавено.

Индустриите в цялата страна са се захванали с политиките на работното място за ваксиниране срещу Covid-19, за които е доказано, че са изключително ефективни за предотвратяване на сериозни заболявания.

В Силиконовата долина Google, Facebook и Uber наскоро обявиха задължителни ваксинации за тези, които се връщат в офисите си, докато Калифорния и Ню Йорк се придвижи да изискват всички държавни служители да бъдат ваксинирани или да се подлагат на редовни тестове.

САЩ вземат мерки срещу пандемията

САЩ вземат мерки срещу пандемията

Властите обмислят поставянето на трета доза