Сирийските сили за противовъздушна отбрана са прихванали "израелски ракети" над столицата на страната Дамаск в събота. Това съобщи сирийската агенция SANA. Според агенцията в западните предградия на Дамаск са отекнали силни експлозии. Израелските въздушни удари са насочени към редица позиции в южната част на Сирия.

Израелските военновъздушни сили са извършили ракетни атаки по военни цели около столицата в 01,18 ч. местно време, допълни по-късно агенция SANA. В Дамаск, заедно с армията на режима, има и военни постове, принадлежащи на чужди групировки под командването на иранската революционна гвардия.

Припомняме, че не за първи път Сирия обвинява Израел в агресияИзраелската армия рядко признава, че извършва удари в Сирия. За момента официално признаване за последните атаки няма, но новината се появи и в израелските медии. 

Израелски изтребител притиска ирански пътнически самолет над Дамаск

Израелски изтребител притиска ирански пътнически самолет над Дамаск

Съобщава се за ранени при инцидента

Няма незабавни съобщения за жертви и щети, или за подробности за целите.

На 13 януари при израелски удари в Източна Сирия загинаха 57 войници и бойци от сирийското правителство и техните съюзници. Това е най-смъртоносната атака на еврейската държава, според центъра.

Израелската армия съобщи, че е поразила 50 цели в арабската държава през 2020 г.