Сирия подаде жалба в ООН срещу израелските въздушни удари, предаде АП. Според Дамаск, последните действия на Тел Авив са агресия, която допълнително усложнява кризата в страната. 

Сирийските власти твърдят, че южно от Дамаск е бил ударен район в близост до военна база. 

Израел не потвърждава за последните атаки. 

Също така в документа са засегнати атаките на водената от САЩ коалиция срещу позиции на групировката "Ислямска държава", при които загинаха цивилни. 

Припомняме, че в социалните мрежи се появиха кадри, които са запечатали действията на сирийските противовъздушни комплекси по време на нанесения ракетен удар близо до сирийската столица Дамаск.

Очевидци са заснели на видео момента на изстрелването на една от противовъздушните ракети, а също така, както се предполага, моментът на прихващането на вражеска ракета в небето над Дамаск. При това на кадрите ясно се чуват взривове, а в небето могат да бъдат видени светкавици.

Видео показва ПВО на Сирия да отразява ракетна атака

Видео показва ПВО на Сирия да отразява ракетна атака

Очевидци са заснели момента на видео

По-рано източник от сирийските служби за сигурност заяви, че южно от Дамаск противовъздушната отбрана на страната е свалила израелски военен самолет и четири ракети. По-късно източникът признал, че информацията е невярна.

По-късно въоръжените сили на Израел също опровергаха това твърдение, обявявайки го за фалшива новина.

Представители на Израел по-рано признаха, че през последните две години 200 пъти са извършвали бомбардировки срещу обекти на Иран в Сирия и обявиха решимостта си да продължат действията си, въпреки укрепването на противовъздушната отбрана на Сирия с руски зенитно-ракетни комплекси С-300. Тяхната доставка беше отговор на трагичния инцидент с руския разузнавателен самолет Ил-20 край бреговете на Сирия, вината за падането на когото Москва хвърли върху Израел.