Стойностите на изборите за Конституционно събрание във Венецуела са манипулирани с най-малко един милион гласа, съобщава компанията "Smartmatic", цитирана от Ройтерс.

Мадуро обяви победа на изборите за конституционно събрание

Мадуро обяви победа на изборите за конституционно събрание

Повече от 8 милиона души (41,5%) са гласували на изборите.

"Несъмнено знаем, че наскоро изборите за национално учредително събрание бяха манипулирани", каза на пресконференция в Лондон главният изпълнителен директор на "Smartmatic" Антонио Мугика. "Оценяваме, че разликата между действителното участие и обявеното от властите е най-малко един милион гласа", допълва Мугика.

Европейската комисия обмисля "цяла гама от действия" в отговор на нарастващото напрежение във Венецуела след задържането на двама водещи критици на президента Николас Мадуро.

"Консултациите с държавите-членки продължават, за да се гарантира подходящ и координиран отговор от страна на ЕС.", каза говорител на Европейската комисия пред репортери, без да даде допълнителни подробности.

В понеделник правителството на Съединените щати наложи санкции срещу Мадуро, замразявайки активите му под юрисдикцията на САЩ и забранявайки на американците да правят бизнес с него.

Каква страхотна демокрация са САЩ, подигра се Мадуро с Тръмп

Каква страхотна демокрация са САЩ, подигра се Мадуро с Тръмп

Белият дом атакува "диктатора" Мадуро