Собственик на хотел в Черноморец и летуващи деца се сбиха, съобщи БНТ.
Причина за спречкването е раздразнението на хотелиера Митко Щерев от шума, който са вдигали лагерниците.

Пострадалите деца са от софийския футболен клуб „Елит". Преди два дни, докато се прибирали към почивната станция, те са били нападнати от Щерев, който е собственик  на съседен хотел. Треньорът на отбора Милетко Христов не отрича, че децата са викали, но според него не това е начинът за решаване на проблема.

"Чух само репликата „Сега ще ти дам две минути" и му нанесе юмручен удар в областта на лицето. Едно от другите деца - по-големите, отиде и го бутна назад и стана схватката, която опитах да предотвратя с виковете: „Това са деца, оставете ги, деца са, деца са."

Според децата, собственикът на хотела пръв започнал да ги обижда и бие, без да им дава никакво обяснение.  Едно от тях споделя, че е видяло, че възрастни мъже са хванали трима негови съотборници, хвърлило е камък срещу мъжете и е изтичало да повика полиция.
Повечето от пострадалите са потърсили лекарска помощ.

От своя страна хотелиерът Митко Щерев разказва, че през въпросната вечер е излязъл да предупреди децата да не вдигат шум, за да не безпокоят гостите му. Лагерниците обаче са започнали да го замерват с камъни и да го бият с юмруци в лицето.  Бизнесменът категорично отрича да е удрял някое от децата.

"Аз дори не успях да видя какво точно и кой посяга отгоре ми. В един момент се почувствах много зле бях съборен, ритан, удрян и оттам на сетне дори ми се губят и моменти от побоя." - допълва Щерев.

От полицията в Созопол работят по случая.
До този момент остава неясно кой е започнал боя.