Един от пътниците на ферибота, който се запали близо до бреговете на Гърция вчера, и бе открит жив, е съобщил, че е чул и други гласове, по информация на местните власти, информира BBC. Това е провокирало и пожарникари да се качат на ферибота при първа възможност да търсят още оцелели. 

21-годишният беларуски шофьор на камион използвал стълба, за да слезе от ферибота на влекач. Първите му думи били: "Кажи ми, че съм жив."

Часове по-късно пожарникарите открили първото тяло на един от пътниците, които бяха в неизвестност, в изгорял камион на борда на кораба.

Все още са в неизвестност десет души, като се предполага, че са шофьори на камиони.

Интубираният след пожара на ферибота българин е в стабилно, но тежко състояние

Интубираният след пожара на ферибота българин е в стабилно, но тежко състояние

Очаква се днес да започне претърсване на борда на кораба

Корабът Euroferry Olympia, плаващ под италиански флаг, се запали в петък на път от гръцкия град Игуменица към италианското пристанище Бриндизи. Повече от 270 души бяха спасени от кораба и откарани на остров Корфу. Причината за пожара все още се разследва, а капитанът и двама инженери са задържани за кратко, за да дадат показания, след което са освободени.

Малки огнища продължават да горят във вътрешността на кораба, който беше изтеглен в защитена зона на север от Корфу, съобщава гръцкият новинарски сайт Kathimerini, цитиран от BBC. Това пречи на спасителите да претърсят някои части от кораба, които са изключително нагорещени.

Според гръцките власти се предполага, че всички пътници, които още са в неизвестност, са шофьори на камиони от България, Гърция и Турция.