Сирийският град Алепо отново се намира под обстрел.

Според съобщения сирийските правителствени войски с поддръжката на Русия продължават настъплението си към районни на града, които се намират под контрола на опозиционни на Асад сили.

По данни на Сирийския център за мониторинг на правата на човека, базиран във Великобритания, през нощта по позиции на бунтовниците са нанесени масирани авиоудари, пише BBC.

Кери и Лавров говорили по телефона отново за Алепо

Кери и Лавров говорили по телефона отново за Алепо

По неофициално потвърдена още информация войските на режима на Асад са успели да вземат под свой контрол северните части на града.

Както заявява представителят на ООН Стивън O'Брайън гражданите на районите, които са били в продължение на месеци под контрола на опозицията „преживяват ад наяве”.

Той призовава враждуващите страни да позволят евакуацията на стотици хора, които се нуждаят от спешна медицинска помощ.

Според информация на Агенция Новости, сирийската армия и кюрдските сили от „Отряда за народна самоотбрана“ са успели да освободят промишлената зона Шкейф, на северозапад от Алепо и да укрепят позициите си на северния път за снабдяване на Алепо“.

Припомняме, за засилване на атаката имаше признаци още вчера, когато над Алепо бяха хвърлени варелни бомби.

Вчера късно вечерта се е провел и телефонен разговор между външните министри на САЩ и Русия Джон Кери и Сергей Лавров. Няма обаче никакви признаци за дипломатически прорив в ситуацията около Алепо, така че да има надежда да се сложи край на кръвопролитието.