Встъпителната реч на Джо Байдън като 46-ия президент, че демокрацията е истинският победител на президентските избори е използвана от много вестници, за да отбележат влизането му в Овалния кабинет, пише "Гардиън".

Британското издание излезе на главната страница със снимка на новия президент по време на речта му на стъпалата на Капитолия и заглавие: "Демокрацията победи".

Вестник "Ню Йорк таймс" избра същото послание: "Демокрацията победи: Байдън обеща да оправи държавата". Изданието избра снимка, на която Байдън и съпругата му Джил се прегръщат.

"Файненшъл таймс" избра голяма снимка с Байдън и същото заглавие: "Демокрацията победи".

Вестник "Скотсмън" публикува снимка на усмихващия се Байдън и заглавие "Демокрацията е скъпоценна. Демокрацията е крехка. В този час, мои приятели, демокрацията победи".

"Вашингтон пост" избра заглавието "Байдън: Единството е пътят" над снимка на 46-ия президент на САЩ, който полага клетва.

"Дейли телеграф" избра друг цитат от речта на демократа - "Прекратяване на тази нецивилизована война", докато "Таймс" написа "Време е за обединение".

"Мирър" цитира речта на Байдън и конкретно "Исторически ден...ден на надеждата", използва снимки с президента и първата жена вицепрезидент на САЩ Камала Харис.

"Дейли мейл" хвали "новото начало за Америка" със снимка на Тръмп, който напуска Вашингтон и Байдън и съпругата му Джил празнуват встъпването в длъжност.

"Ай" излиза с рима (на английски език) в заглавието си: "Готови, уверени, Джо!".

"Експрес" цитира фразата на Байдън "нецивилизована война" и пише още "Голям момент за САЩ и Великобритания".

"Метро" избра да използва думи на Доналд Тръмп срещу него: "Сега да направим Америка отново велика".

В Европа испанският "Мундо" пише, че "ние имаме много да изцеряваме".

"Билд", най-продаваният вестник в Европа, приветства завръщането на Америка, докато "Зюддойче цайтунг" излиза със заглавието "Нова ера в Америка".

"Саут Чайна Морнинг Пост" публикува снимка с ръкомахащите Байдън, Харис и техните партньори, а отдолу заглавие: "Светът се събуди с нов американски лидер".