Преговорите за намиране на изход от политическата криза в Украйна между президента Виктор Юшченко и неговия съперник, премиера Виктор Янукович, са прекъснати и ще продължат в 19.00 ч. местно време.

Междувременно уволненият от президента главен прокурор Святослав Пискун, който отказва да сдаде поста, заяви, че е готов да предотврати "силов сценарий", дори ако трябва и да арестува командващия вътрешните войски.
Пискун потвърди, че близо 2000 души от специалните части на вътрешните войски се придвижват към Киев. Те изпълняват заповед на своя командващ, въпреки че самият министър им забрани да излизат от казармите.

На улиците в столицата са се образували огромни задръствания - милицията е блокирала центъра, предаде ИТАР-ТАСС.

В преговорите участват работната група по подготовка на изборите, председателят на парламента Александър Мороз и премиера Виктор Янукович.

Късно вечерта вчера се състоя също среща при президента Вктор Юшченко, но която освен Мороз, Янукович, присъстваха и Юлия Тимошенко и Иван Плющ. Информация обаче за разговорите и постигнати резултати не е дадена.
Президентът се е срещнал и с Тимошенко и лидера на „Наша Украйна" Вячеслав Кириленко.

Днес по обяд се очаква пресконференция на главния прокурор Светослав Пискун, съобщава УНИАН. Припомняме Светослав Пискун с указ на президента Юшченко беше отстранен от поста Главен прокурор, а неговата съпротива предизвика поредната криза в Украйна. Конституционният съд на Украйна призна указът на Юшченко за противоконституционен.

След уволнението на Светослав Пискун напрежението допълнително се повиши от следващ указ на президента Юшченко, с който той взе на своя подчинение вътрешните войски на украинското МВР. След една нощ на ръкопашни боеве между различи силови структури в сградата на Главната прокуратура преговори между Юшченко и Янукович започнаха вчера.