Британският премиер Тереза Мей извади тежката артилерия, за да разясни на депутатите последствията от Брекзит без сделка, пише в. "Дейли мейл".

Изданието се позовава на специален правителствен документ, който акцентира върху основните проблеми на Брекзит без сделка.

Две гласувания на 12 март, ако няма сделка за Брекзит

Две гласувания на 12 март, ако няма сделка за Брекзит

Ако премиерът на Обединеното кралство Тереза Мей не успее да си осигури мнозинство в парламента

Част от изводите на "Даунинг стрийт" 10 са стряскащи. Британците трябва да се приготвят за по-високи цени на храните. Освен това по границите ще има големи опашки и значителни закъснения при преминаванията. Бизнесът ще трябва да се приготви да плати и £ 13 млрд., които на този момент няма яснота как ще бъдат компенсирани.

Преди публикуването на доклада на тази вечер Тереза ​​Мей призна, че това ще бъде "честна оценка" на "сериозните предизвикателства", пред които е изправена Великобритания, след като не е постигнато споразумение с ЕС.

Мей пред депутатите: Гласувате за Брекзит без сделка и отлагане, ако няма споразумение
Обновена

Мей пред депутатите: Гласувате за Брекзит без сделка и отлагане, ако няма споразумение

Гласуванията ще се проведат от 12 до 14 март

Днес премиерът Тереза Мей направи рязък обратен завой и призна, че "Брекзит без сделка" може да се случи, само ако депутатите гласуват за него, и че депутатите могат да поискат забавяне на Brexit.

Депутатът от независимата група Chuka Umunna каза, че докладът от тази вечер показва "катастрофалното" въздействие при липсата на сделка между ЕС и Великобритания.

Мей може да предложи отлагане на Брекзит

Мей може да предложи отлагане на Брекзит

Това заяви британският заместник-министър на отбраната Тобиас Елууд

Брекзит без сделка сериозно ще удари и компаниите, които ще трябва да се пререгистрират по европейските правила, за да работят на европейския пазар. Японските автомобилни гиганти "Хонда" и "Нисан" официално обявиха, че се изтеглят от Острова.

Правителството на Тереза Мей призна, че при Брекзит без сделка ЕС ще въведе мита от около 70% за британското говеждо и 45% за английското агнешко и 10% за моторни превозни средства.

Самите британци, които искат да посетят Стария континент, ще трябва да подновят своите документи за самоличност и шофьорски книжки.

Брекзитът без сделка ще даде не само на Великобритания строг граничен и митнически контрол, но реципрочната мярка ще се прилага и към Острова. Това ще доведе до опашки на граничните пунктове.