Властите в Канада разследват две нападения като терористични актове. Нападенията са станали в град Едмънтън, съобщават Ройтерс и АФП.

В едното нападение един полицай е бил бутнат с кола, а в последствие и намушкан с нож. Полицаят охранявал спортно събитие. Нападателят успял да избяга.

Малко по-късно органите на реда установили в друг автомобил човек, отговарящ на описанието на нападателя. Полицаите опитали да го арестуват, но мъжът отново се измъкнал. Започнало преследване, при което заподозряният прегазил още най-малко 4 души.

Пострадалите са били транспортирани с болница с множество наранявания. Полицията в Едмънтън обаче е отказала повече коментари относно тяхното състояние.

Въпреки че разследването е в ранен етап, властите в Канада посочват, че мъжът е действал сам. Той е заловен и се намира в ареста.

По първоначална информация нападателят е мъж, на около 30-годишна възраст. В автомобила бил открит флаг на терористичната организация "Ислямска държава", поради което нападенията ще бъдат разследвани като терористични актове.