The National Enquirer отрече обвиненията, че изнудва основателя на "Амазон" и собственик на вестник "Вашингтон пост" Джеф Безос.

Това е заявил адвокат на издателя, цитиран от ABC. 

Според него, публикациите се базират на достоверни източници, близки до "най-богатия човек в света".

Тези източници се пазят в тайна. 

Изданието работи единствено с достоверна информация, заяви адвокатът. 

По-рано самият Безос хвърли обвиненията срещу издателя на водещ американски таблоид в "изнудване и шантаж" и излезе с теория за международна интрига срещу него, в която са замесени Белият дом, интимни снимки и любовни съобщения.

През миналия месец The National Enquirer публикува разобличаваща информация за извънбрачна афера на Безос с Лорин Санчес, бивша водеща на предаване на "Фокс".

През миналия месец Безос и съпругата му Маккензи обявиха, че се развеждат след 25 години брак. Ден по-късно таблоидът отдели 11 страници за история, свързана с аферата на Безос със Санчес. Таблоидът я определи като "най-голямото разследване в историята на Enquirer".

Безос: Изнудван съм от американски таблоид
Обновена

Безос: Изнудван съм от американски таблоид

През миналия месец The National Enquirer публикува разобличаваща информация за извънбрачна афера на Безос с Лорин Санчес

Шефовете на технологични компании обикновено не се отразяват от изданието. След публикуването на историята се появиха спекулации в медийните кръгове във Вашингтон и Ню Йорк, че агресивното отразяване на Безос от таблоида е свързано с близките контакти на ръководителя Дейвид Пикър с Белия дом. За съюза между Пикър и Доналд Тръмп стана ясно през миналата година около скандалите с плащането на пари от страна на американския лидер за мълчанието на жени, с които е имал интимна връзка.