Тръмп е атакувал публично разследването по руската афера около 1200 пъти през периода между 2017 и 2019 г., съобщи в. "The New York Times".

Екип на вестника е систематизирал и анализирал публичните изказвания на Тръмп, интервютата, речите му на митинги, контактите с пресата и публикациите в профила му в Туитър.

Конгресът започва ново разследване за контактите на Тръмп

Конгресът започва ново разследване за контактите на Тръмп

Дали финансови интереси не диктуват политическите му решения…

Изданието отбелязва, че той е използвал широк спектър от атаки срещу разследването на руската намеса в американския политически живот. Тръмп определи разследването на спецпрокурора Робърт Мълър като "най-големия лов на вещици в политическата история".

Екипът на "The New York Times" е отчел и случаите, при които президентът се е изказвал в нечия защита по руската афера.

Най-често той се е застъпвал за руския президент Владимир Путин.

Тръмп вярвал на Путин, а не на ФБР

Тръмп вярвал на Путин, а не на ФБР

Проблем с ракетите на Пхенян

Между 207 и 2019 г. Тръмп е направил 61 изявления, в които е защитавал Путин и Русия. Най-много такива изказвания са направени от него на пресконференцията след срещата с Путин в Хелзинки през юли 2018 г., както и през юли 2017 г. - тогава беше първата му среща с руския президент.

Припомняме, по-рано беше съобщено, че ФБР е предприело разследване за връзките на Тръмп с Русия. Бившият временно изпълняващ длъжността директор на ФБР Андрю Маккейб заяви, че е възможно Доналд Тръмп да е руска "инвестиция" в американската политика.

Андрю Маккейб: Възможно е Тръмп да е руска „инвестиция“

Андрю Маккейб: Възможно е Тръмп да е руска „инвестиция“

В отговор на въпрос на CNN...