Бившият изпълняващ длъжността директор на ФБР Андрю Маккейб смята, че е възможно президентът на САЩ Доналд Тръмп да е оръдие на Русия в американския политически живот, съобщи CNN.

"Смятате ли все още, че президентът може да е руска инвестиция?", зададе въпрос към Маккейб журналистът от CNN Андерсън Купър.

"Смятам, че това е възможно. Смятам, че заради това започнахме разследването и с нетърпение очаквам резултатите от разследването на Мълър", заяви ексшефът на ФБР.

NYT: ФБР е започнало разследване срещу Тръмп след уволнението на Коми

NYT: ФБР е започнало разследване срещу Тръмп след уволнението на Коми

Дали съзнателно действа в интерес на Кремъл…

По-рано през седмицата Андрю Маккейб заяви пред NBC, че е информирал лидерите на двете партии в Конгреса през май 2017 г., че бюрото е започнало разследване на президента Тръмп за връзки с Русия.

Той разкри, че нито един от тогавашните лидери в Конгреса не е възразил срещу разследването, включително Мич Макконъл - лидер на републиканското мнозинство в сената, и Пол Райън - председател по онова време на Камарата на представителите, също републиканец.

Маккейб: Лидерите на Конгреса не възразиха да се разследва Тръмп

Маккейб: Лидерите на Конгреса не възразиха да се разследва Тръмп

Не мисля, че някой наистина взема на сериозно тези съобщения на президента в "Туитър"

Междувременно бившият посланик на САЩ в Русия Майк Макфол определи като шокиращ факта, че Доналд Тръмп вярва на руския президент Владимир Путин, а не на американската разузнавателна общност.

Припомняме, по-рано беше съобщено, че Тръмп е неглижирал информация от американските спецслужби, че Северна Корея продължава работата по ядрената си програма. Той е заявил, че вярва на Путин, според когото програмата е прекратена.

Тръмп криел подробности от разговорите с Путин

Тръмп криел подробности от разговорите с Путин

Президентите на САЩ и Русия разговаряха на Г-20 в Хамбург