Поредни обвинения към медиите в разпространяване на фалшиви новини и изопачаване на думите му.

Това направи американският президент Доналд Тръмп в поредица съобщения в "Туитър".

Никога не съм казвал, че пандемията е измама! Кой би казал такова нещо? Казах, че демократите, които не правят нищо, заедно с техните партньори в медиите, са измамниците. Те бяха дори признаха, че грешат, но продължете да разпространявате лъжата!, написа той.

Каква е целта да се организират пресконференции в Белия дом, когато медиите не задават нищо друго, освен враждебни въпроси, а след това отказват да съобщават точно фактите. Те получават рекордни рейтинги, а американците не получават нищо друго освен фалшиви новини. Не си заслужава времето и усилията!, счита президентът.

Необичайно кратка пресконференция на Тръмп след критиката за дезинфектанта

Необичайно кратка пресконференция на Тръмп след критиката за дезинфектанта

През последните седмици вечерните брифинги понякога продължаваха по два часа

Тествахме повече от 5 милиона души. Това е повече от която и да е друга държава в света и дори повече от всички големи държави взети заедно!, настоя Тръмп.

САЩ обаче са на първо място по смъртност и заболеваемост.

Припомняме, че държавният глава отнесе критики и подигравки след съвета да се използва дезинфектант като лекарство срещу пандемията, като след това се оправда, че думите му били сарказъм.

След реакцията, той даде необичайно кратък брифинг и излезе от залата като отказа да отговаря на въпроси на журналисти.

Тръмп критикува медии и след новините за операцията на севернокорейския лидер Ким чен Ун.  Според него, информацията не отговаря на истината.