Президентът на САЩ Доналд Тръмп опроверга медийната информация, че "Сикрет сървис" са го скрили в бункера под Белия дом в петък вечерта заради протестите пред президентството във връзка със смъртта на Джордж Флойд.

Тръмп обяви, че е отишъл в бункера на Белия дом, за да направи инспекция.

"Това е лъжа. Не бях долу, отидох през деня и аз бях за много малък период от време и беше повече за инспекция...Ходил съм два или три пъти, всичките пъти за инспекция", оправда се държавният глава.

По думите му "Сикрет сървис" са го насърчили да направи инспекция. "Те казаха, че е подходящо време да слезем долу и да разгледаме, защото може би някой път вие ще трябва да го направите", каза още Тръмп.

Тръмп зове полицията да е твърда и безкомпромисна с протестиращите

Тръмп зове полицията да е твърда и безкомпромисна с протестиращите

"ЗАКОН И РЕД"

Редица медии съобщиха преди няколко дни, че Тръмп е бил свален в бункера в петък вечерта. Американският лидер е изразил притеснение за безопасността си.

"Ню Йорк таймс" пише, че в петък вечерта в Белия дом е било напрегнато, докато стотици хора са протестирали пред оградата и са хулели президента Тръмп. Някои са хвърляли тухли и бутилки.

Притеснени за безопасността му, агентите на "Сикрет сървис" внезапно свалили президента в подземния бункер, използван в миналото при терористични атаки, отбелязва вестникът.

Тръмп налива масло в огъня, предупреди Берлин

Тръмп налива масло в огъня, предупреди Берлин

Според Маас заплахата за прибягване до насилие само ще провокира още насилие