Демократите се опитват да унищожат Републиканската партия и само за това се борят. Останете единни, играйте тяхната игра и се борете здраво, републиканци. Нашата държава е заложена на карта.

Това написа в "Туитър" президентът на САЩ Доналд Тръмп малко след разсекретяването на оплакването на служител на разузнаването, че американският лидер е злоупотребил с правомощията си по време на телефонен разговор с президента на Украйна Владимир Зеленски.

Публикуваха сигнала на разузнавача: Тръмп е заплаха, злоупотребява за лична изгода
Обновена

Публикуваха сигнала на разузнавача: Тръмп е заплаха, злоупотребява за лична изгода

Документът е в основната на процедурата по импийчмънт

Има ли случай за импийчмънт? Абсолютно не, написа той и добави, че не е извършил престъпление.

Сигналът е в основната на процедурата по импийчмънт, обявена от лидера на демократите в Камарата на представителите Нанси Пелоси след публикуването на информация, че Тръмп се е опитал да притисне украинския президент Владимир Зеленски да разследва семейство Байдън. Вчера беше публикувана стенограмата от телефонен разговор между президента на САЩ и украинския му колега.

Миналата седмица американски медии съобщиха, че служител на разузнаването на САЩ е подал сигнал относно разговор на Тръмп с чуждестранен лидер. По-късно беше разпространена информация, че се отнася за Украйна и американска помощ за Киев, ако предостави компромат срещу Байдън. Конкретно става въпрос за разследване на връзките на сина на Джо Байдън, Хънтър Байдън, с украинската енергийна компания "Бурисма".