За пореден път американският президент Доналд Тръмп нападна конкурента си за Белия дом Джо Байдън. Това направи той със съобщение в "Туитър".

Този път "Спящият Джо" (подигравателен прякор, който настоящият държавен глава даде бившия вицепрезидент) бе атакуван за законодателството си като конгресмен и в частност - правата на афроамериканците, за които Байдън на свой ред го обвинява.

Законопроектът за престъпността на Джо Байдън от 1994 г. беше тотална катастрофа. Това беше масово пращане в затвор на чернокожите, много от които бяха невинни. Направих реформа на наказателното правосъдие, нещо, което Обама и Байдън дори не се опитваха да направят - и не можеха да направят, дори и да се опитват. Байдън никога не може да избяга от законопроекта си за престъпността!, написа Тръмп.

Тръмп: След Линкълн аз направих най-много за чернокожите

Тръмп: След Линкълн аз направих най-много за чернокожите

Позиция на президента на САЩ

Припомняме, че по-рано Тръмп заяви, че администрацията му е направила повече за черната общност, отколкото всеки президент след Абрахам Линкълн, който отмени робството през 1863 година.

Това написа Тръмп в "Туитър" на фона на все по-бурните протести заради полицейската бруталност и расовата несправедливост в цялата страна.

Самият той бе обвинен в расизъм и фашизъм, след като критикува вандалските акции на протестите и прати Гвардията срещу демонстрантите.

Демократите атакуваха Тръмп: Ти си фашист и диктатор

Демократите атакуваха Тръмп: Ти си фашист и диктатор

Това не са думите на президент. Това са думите на диктатор

Масовите демонстрации, които започнаха миналата седмица заради смъртта на Джордж Флойд, се разпространиха във всички големи американски градове и продължават.

Чернокожи в редица европейски столици също се включиха.