Доналд Тръмп настига Хилари Клинтън след извършеното във Флорида масово убийство. Това става ясно от социологическо проучване на Ройтерс.

Кандидатът на републиканците за президент на САЩ Доналд Тръмп обвини демократите за разстрела в Орландо, при който бяха убити 49 души и потвърди заканата си да забрани допускането на мюсюлмани в САЩ. В същото време пък Клинтън се обяви срещу демонизирането на американските мюсюлмани.

Проучването, проведено от петък до вторник, показва, че Клинтън води пред Тръмп с 11,6%. Бившата първа дама е подкрепяна от 44,6%, а милиардерът получава 33%. Миналият уикенд Клинтън водеше с 13 на сто.

Припомняме, 29-годишният Омар Матин изби 49 души и рани 53 при нападение в нощен бар за хомосексуалисти в Орландо през уикенда.

29-годишен афганистанец изби 50 души в гей клуб в Орландо
Обновена

29-годишен афганистанец изби 50 души в гей клуб в Орландо

Нападателят е идентифициран като Омар Садики Матиин

Тръмп използва нападението, за да обвини американския президент Барак Обама, че не е успял да се справи с „радикалния ислямски тероризъм”.

От социологическото изследване на Ройтерс става ясно още, че около 22,4% от анкетираните няма да гласуват за нито един от двамата кандидати. Преди седмица този процент беше 20,6 на сто.

В онлайн проучването са участвали 1 063 души.