Кандидатът на Републиканската партия за президент на САЩ Доналд Тръмп обяви, че хвърля ръкавиците в битката срещу демократа Хилари Клинтън, след като беше нападнат на конвента на Демократическата партия, цитиран от Ройтерс.

В Колорадо Тръмп завърши петдневна предизборна обиколка, след като посети 7 щата. По време на мероприятията поддръжници на милиардера скандираха „заключете я”, имайки предвид Клинтън да бъде вкарана в затвора.

Според симпатизантите на магната Клинтън трябва да бъде съдена за използването на личния й мейл за секретни документи, докато е била държавен секретар при Барак Обама. Тръмп през цялата седмица повтаряше, че основната му цел е да победи Клинтън на президентските избори на 8 ноември.

Но най-накрая милиардерът започна да се съгласява със скандиранията на поддръжниците.

„Честно, започвам да се съгласявам с вас. Няма повече „Господин приятен човек”, закани се той в Колорадо, повтаряйки, че Клинтън е катастрофа.

Демократите многократно заявяваха, че Тръмп няма темперамент да бъде президент на САЩ. Но милиардерът контрира, че притежава най-добрия темперамент сред всички претенденти за креслото на държавен глава в историята на страната.

Мисля, че имам най-добрия темперамент или поне един от най-добрите сред всички, които някога са се кандидатирали за поста президент на САЩ, изтъкна той.