Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп изля гнева си по адрес на лидера на малцинството Мич Макконъл и се закани да се опълчи на законодатели, които му се противопоставят и да подкрепи кандидати за сенатори и конгресмени, информира The Hill.

В съобщение Тръмп обвини Макконъл за изгубеното мнозинство на Републиканската партия в Сената на изборите през ноември 2020 г. Той призова републиканците да изберат нови лидери, които да изпълняват завета му.

Стив Банън мисли, че Доналд Тръмп страда от ранна фаза на деменция

Стив Банън мисли, че Доналд Тръмп страда от ранна фаза на деменция

Стив е много бъбрив, голям клюкар

Според Тръмп "намусеният Мич" не е квалифициран за поста и ако републиканските сенатори останат с него, те няма да спечелят отново.

По думите му той никога не прави това, което е необходимо и е правилно за страната.

Ще подкрепя конкуренти на първичните, които ще прегърнат "Да направим Америка отново велика" и нашата политика "Америка на първо място". Искаме брилянтно, силно, тактично и състрадателно ръководство, отбеляза още Тръмп.

Преди дни Макконъл атакува бившия президент по време на реч в Сената след оправдаването на Тръмп. Въпреки че гласува за оправдаване на милиардера, Макконъл заяви, че Тръмп "практически и морално" е отговорен за щурма на Капитолия. Сенаторът намекна, че Тръмп може да бъде съден за ролята си, макар че бе оправдан от Сената.

Републиканците искат Доналд Тръмп на изборите през 2024 г.

Републиканците искат Доналд Тръмп на изборите през 2024 г.

54% казват, че ще подкрепят Тръмп на първичните избори

Словесната война между двамата може да се пренесе на първичните избори в Републиканската партия.