Президентът на САЩ Доналд Тръмп се срещна с британската кралица Елизабет II в Уиндзорския замък, но 92-годишният монарх беше принуден в един момент да ходи с американския лидер, след като той внезапно спря по време на церемониалното инспектиране на почетния караул, информира "Ройтерс".

Хиляди демонстрират по улиците на Лондон: Тръмп да си ходи

Хиляди демонстрират по улиците на Лондон: Тръмп да си ходи

Повече от 64 000 хиляди обявиха, че ще участват в демонстрация

Това е първата визита на Тръмп на Острова като президент на САЩ. Тя не е напълно държавна визита, както първоначално се планираше, но той беше приветстван от военен оркестър при пристигането си в Уиндзор. След това американският лидер и първата дама Мелания влязоха в замъка да пият чай с кралицата.

Тръмп обърна палачинката за Брекзит

Тръмп обърна палачинката за Брекзит

Американският лидер хвали Мей ден след отправените критики

Снимка 368247

Източник: ЕПА

По-рано държавният глава похвали кралицата, наричайки я "страхотна жена".

Елизабет посрещна двамата с усмивка, въпреки че преди това хвърляше поглед към часовника си, докато чакаше пристигането им.

Докато инспектираха караула пред замъка, Елизабет изглежда насочваше Тръмп, но президентът внезапно спря и кралицата беше принудена да върви с него.

Според графика на Белия дом чаят с кралицата е 25 минути. Това е последната част от официалната визита на американския президент.

Той пристигна в замъка, след като тази сутрин посети военна академия и проведе разговори с премиера Тереза Мей в резиденцията й "Чекърс".

В същото време хиляди хора протестират по улиците на Лондон срещу визитата на милиардера.

По-късно днес Тръмп ще отлети за Шотландия на частна визита, където ще прекара два дни в свой голфклуб, преди да отлети за Хелзинки за срещата с руския лидер Владимир Путин в понеделник.