Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че планира да посети американски войници във военни зони.

Американският лидер все още не е посещавал конфликтни зони от встъпването си в длъжност през януари 2017 г. Обещанието на държавния глава идва след разкритикуването му, че не е посетил до Париж по-рано този месец гробище с американски войници, загинали по време на Първата световна война, както и Националното гробище "Арлингтън" на Деня на ветераните, информира Си Ен Ен.

"Мисля, че ще видите, че това ще се случи. Има неща, които се планират", каза Тръмп пред Фокс нюз, след като беше запитан защо не посещава военни зони с американски войници и гробища със загинали американски войници.

"Не искаме да разговаряме за това, защото очевидно е свързано с мерки за сигурност. Имам невероятно запълнен график", оплака се американският президент и добави, че не мисли, че има друг президент на САЩ, който да е направил толкова посещения на американски военнослужещи.

Бившият президент на САЩ Барак Обама посети американски войници в Ирак два месеца след встъпването си в длъжност и в Афганистан година по-късно. Бившият държавен глава Джордж У. Буш посети Ирак 8 месеца след началото на войната.

Тръмп призна, че е трябвало да посети гробището "Арлингтън" на Деня на ветераните на 11 ноември.