Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че очаква да работи със Си Дзинпин и Владимир Путин за прекратяване на неконтролируемата въоръжена надпревара.

Тръмп използва "Туитър", за да напиши, че с Путин и Си Дзинпин ще обсъдят прекратяване на "голямата и неудържима" въоръжена надпревара в бъдеще.

САЩ успели да убедят НАТО, че Русия е нарушила ядрения договор от 1987 г.

САЩ успели да убедят НАТО, че Русия е нарушила ядрения договор от 1987 г.

Даниел Коутс е разказал американската версия за нарушенията на Русия

"Сигурен съм, че в един бъдещ момент аз и президентът Си, заедно с президента на Русия Путин, ще започнем да разговаряме за смислено прекратяване на голяма и неудържима въоръжена надпревара. Тази година САЩ похарчиха 716 милиарда долара. Лудо", написа Тръмп в социалната мрежа.

След срещата си със Си Дзинпин в Аржентина Тръмп също отбеляза, че двамата са "единствените двама души, които могат да донесат голяма и много положителна промяна в търговията и в други области", включително и за постигане на ядрено разоръжаване на КНДР.

Американският лидер изрази задоволство и оптимизъм от споразумението със Си Дзинпин за започване на търговски преговори. По думите му срещата е била "изключителна" и "отношенията с Китай предприеха една голяма крачка напред. Много добри неща ще се случат".

Тръмп: Китай се съгласи да намали или да премахне митата върху американски коли

Тръмп: Китай се съгласи да намали или да премахне митата върху американски коли

Това съобщи Тръмп ден след договореното с държавния глава на Китай "спиране на огъня"