Президентът на САЩ Доналд Тръмп използва "Туитър", за да защити изказването си, че е готов да получи компрометираща информация за политически опонент от чужда държава. Тръмп обяви, че всекидневно се среща и разговаря с "чужди правителства". Той смята, че ако информира ФБР за всичко, което се е случило по време на тези срещи, никога няма да си върне доверието на нито един лидер.

"Срещам се и разговарям с "чужди правителства" всеки ден. Срещнах се с кралицата на Англия (Великобритания), с принца на Уелс, с премиера на Великобритания, с премиера на Ирландия, с президента на Франция и с президента на Полша. "Ние разговаряхме за "всичко", написа Тръмп в "Туитър".

Тръмп би взел от чуждо правителство компромат срещу опонент

Тръмп би взел от чуждо правителство компромат срещу опонент

Според него това не е намеса в изборите…

"Трябва ли веднага да потърся ФБР за тези обаждания и срещи? Колко нелепо! Никога повече няма да ми се доверят", написа още той и нападна фалшивите новинарски медии, че не представят изявленията му коректно.

По-рано в интервю за ABC Тръмп скандализира като заяви, че няма да се обади на ФБР, ако чужда държава му предложи компрометираща информация за политически съперник и отхвърли идеята, че това граничи с изборна намеса. Коментарите на американския лидер бяха остро разкритикувани от демократи и от бившия директор на ЦРУ Джон Бренън.