Майор Нидал Малик Хасан, който застреля 12 души във военната база Форт Худ в Тексас, е посещавал джамията на радикалния имам Ануар ал-Аулаки във Вирджиния, подoбно на трима от извършителите на терористичните атаки от 11 септември 2001 г. в Ню Йорк и Вашингтон.

Британският вестник The Sunday Telegraph разкрива, че през 2001 г. Хасан редовно е посещавал службите на имама от йеменски произход в джамията Дар ал-Хиджра в град Грейт Фолс. В същото време там са идвали Науар ал-Хамзи и Хани Ханжур, участвали в в отвличането на самолетите на 11 септември 2001 г. Има информация, че още един от похитителите е посещавал службите на ал-Аулаки.

Представители на бившата американска администрация наричат имама "духовен наставник" на изпълнителите на терористичните атаки от 11 септември.

Един от колегите на Нидал Малик Хасан разказал, че очите му "светвали", когато говорел за имама и неговото учение. Агенти на ФБР, водещи разследването за масовото убийство във Форт Худ, ще изясняват дали Хасан се е срещал през 2001г. с бъдещите похитители на самолетите и имал ли е контакти с тях.