Трима души са загинали след въоръжено нападение в Остин, американския щат Тексас, в неделя, според съобщения на местните власти и полицията, цитирани от CNN. Няма данни за ранени.

Все още информацията по случая е оскъдна. 

Хората са били помолени да избягват района.

Трима души са загинали, а двама други са били ранени при стрелба в бар Кеноша, щата Уисконсин, рано сутринта в неделя, са съобщили от офиса на шерифа на окръг Кеноша. Заподозреният все още е на свобода.

Десетки ранени и избити при поредна стрелба в САЩ

Десетки ранени и избити при поредна стрелба в САЩ

Нападателят се е самоубил

Длъжностни лица считат, че това не е случаен акт на насилие. Всички загинали и ранени са се познавали. На мястото на нападението е открито оръжие.

Междувременно, полицията арестува 16-годишно момче по обвинение за убийство от първа степен в неделя заради стрелба в мол в Омаха, щата Небраска, при която бе уби един човек. Маки Улридж-Джоунс е обвинен в убийството на 21-годишния Трекес Суифт в търговския център Westroads в събота. Брат му, Брандън Улридж-Джоунс, на 18 години, беше арестуван по-рано по обвинение, че му е помогнал. 

Също така стана ясно, че 19-годишният нападател, убил осем души в офис на FedEx в Индианаполис в четвъртък, е използвал законно оръжие, съобщи полицията късно в събота. Брандън Скот Хоул, който се самоуби след масовия разстрел, е купи оръжията през юли и септември 2020 г., съобщиха от полицейското управление в Индианаполис. Това се е случило, въпреки че ФБР му е отнело пистолет месеци по-рано, след като майка му подала сигнал, че е възможно той да извърши насилие.

Припомняме, че това са поредни подобни атаки в страната. Само от 16 март насам са регистрирани поне 45 такива стрелби с жертви и ранени. Те отново повдигнаха дебата за контрола върху оръжията, в който отношение взе и президентът Джо Байдън. 

Топ здравният експерт д-р Антъни Фаучи коментира, че такива ужасяващи нападения естествено са сериозен проблем и за общественото здраве.