Във всяко училище в град Бридженд, в южната част на Уелс ще бъдат изпратени експерти, пише в днешното издание на в.Таймс.

Това е част от начертаната от властите стратегия за справяне със самоубийствата сред ученици в града. Вчера беше оповестено и 17-тото самоубийство.

След като месеци наред отричаха да има връзка между отделните самоубийства, властите накрая признаха, че младите хора в града виждат в самоубийството начин за справяне с проблемите си.

„Има много уязвими младежи. В самоубийството младите виждат приемлива възможност за справяне с проблемите", каза заместник-директорът на полицията в града.

Новата стратегия на властите за справяне с проблема предвижда учениците да бъдат насърчавани да говорят открито за проблемите си.

Тялото на 16-годишната Джена Пари беше открито вчера.
Предполага се, че тя се е обесила на дърво близо до дома си в селце на 5 км от Бридженд.

Приятелите на Джена разказват, че нямат представа защо се е самоубила, но споделят, че тя е приела много тежко неотдавнашното самоубийството на 17-годишно момче - братовчед на най-добрата й приятелка.

От януари миналата година до сега в района са се самоубили 17 младежи.

Обявената вчера стратегия на здравното министерство е по модел на Шотландската кампания „Избери живота", която за пет години успя драстично да намали самоубийствата в Шотландия.
В момента Уелс изпреварва Шотландия и е на първо място по самоубийства във Великобритания.