Украйна отвърна на Силвио Берлускони в четвъртък, след като бившият италиански премиер похвали руския президент Владимир Путин, пише "Политико".

"Той сигурно е под влиянието на руска водка", избухна Михайло Подоляк, съветник в кабинета на украинския президент Володимир Зеленски, написа на италиански в Twitter.

Берлускони се е "свързал отново" с Путин и се е описал като един от "петимата истински приятели" на руския президент, според изтекъл аудиозапис, публикуван в италианските медии по-рано тази седмица.

Берлускони: Путин ми изпрати водка и мило писмо, помирихме се

Берлускони: Путин ми изпрати водка и мило писмо, помирихме се

Това се очаква да влоши отношенията в дясната коалиция

Подоляк похвали очаквания следващ премиер на Италия, крайнодясната Джорджия Мелони, която "удари шамар" на Берлускони след подстрекателските забележки на бившия лидер.

"Всяка криза отваря пътя за истински лидери", а Мелони "демонстрира какви са истинските принципи и разбиране на глобалните предизвикателства. Всеки избира своя път", добави Подоляк.

Посолството на Украйна в Италия заяви, че е "натъжено" да прочете коментарите на Берлускони, описвайки ги като "империалистически авторитарни изявления".

Джорджия Мелони скастри Берлускони заради приятелството му с Путин

Джорджия Мелони скастри Берлускони заради приятелството му с Путин

Тя заема твърда евроаталантическа позиция