Жената, показала среден пръст на американския лидер Доналд Тръмп, е уволнена от работа, съобщава "Гардиън".

В края на миналия месец фотограф улови жена на колелото си да показва среден пръст, докато кортежа с американския президент преминава покрай нея. В този момент Тръмп напускаше клуба си по голф до река Потомак, край Вашингтон.

Джули Брискман караше колело във Вирджиния, когато показа среден пръст като протест срещу политиките на Тръмп.

"Той преминаваше покрай мен и кръвта ми просто започна да кипи", каза тя пред "Хъфингтън поуст".

Брискман поясни, че е била ядосана от това, че Тръмп играе голф, докато проблемите в страната остават неразрешени, визирайки разрушенията след урагана в Пуерто Рико, опитите за отмяна на "Обамакеър" и въпросa с бежанците.

Снимката е направена от фотограф на Белия дом. Мнозина определиха жената за герой, като някои дори обявиха, че тя трябва да се кандидатира за президент на вота през 2020 г.

Колоездач показа среден пръст на Тръмп

Колоездач показа среден пръст на Тръмп

Фотограф улови жена на колелото си да показва среден пръст

Шест месеца 50-годишната Джули Брискман работи като специалист по маркетинг и комуникации в базираната във Вирджиния компания Akima, която работи за федералното правителство. Тя е освободена от компанията след разпространението на снимката в социалните мрежи.

Брискман, която подкрепя демократите, заяви, че планира да търси нова работа в неправителствена организация, свързана с родителството или със защита на животните.