От 15 септември проституцията отново ще бъде позволена в германските провинции Долна Саксония, Шлезвиг-Холщайн, Бремен и Хамбург. Проституцията беше забранена за няколко месеца заради пандемията от коронавирус, информира "Политико".

Десетки проститутки организираха протест пред парламента в Берлин

Десетки проститутки организираха протест пред парламента в Берлин

В Германия проституцията е легална и регулирана

За да проследяват възможни инфекции обаче, проститутките ще бъдат задължени да запазват информация за клиентите си и ще работят с час, обяви министърът на социалните грижи на Хамбург. Министърът вярва, че решението ще премахне юридическата база на висящите жалби срещу забраната за проституция.

От налагането на блокадата срещу коронавируса през март секс работничките на няколко пъти организираха демонстрации срещу забраната. Те твърдят, че трябва да им се позволи да работят, тъй като подобни дейности като масажи са позволени.

Миналата седмица най-големият бордей в Европа, който се намира в Кьолн, обяви фалит, след като в продължение на пет месеца не работи заради пандемията.

В Северен Рейн-Вестфалия, най-многолюдната германска провинция, апелативен съд в Мюнстер също обяви, че бордеите могат да подновят работа.