Полицията в Кипър откри човешки останки в неделя при разследване на заподозрян сериен убиец, за когото се смята, че убил седем жени и останал неразкрит почти три години, съобщава "Ройтерс".

Полицията твърди, че заподозреният офицер от кипърската армия, е признал, че е убил пет възрастни жени и дъщерите на две от тях - шест и осемгодишни деца. Той се свързва с жените в сайт за онлайн запознанства.

До монета бяха намерени три тела, а днес четвъртото тяло е открито в куфар, изваден от силно токсично езеро близо до изоставена мина на запад от столицата Никозия, съобщават полицейски източници.

Свидетели са видели, че в събота заподозряният е отведен от полицията до езерото. Разследването продължава на място в присъствието на съдебни патолози.

Туристи откриват случайно първата жертва преди две седмици след като влизат в излезли от употреба шахти.

Обществото обвинява полицията, че не е разследвала достатъчно изчезванията, когато са били докладвани. В отговор, полицията заяви, че ограничителната правна рамка затруднява способността на властите да проверяват неща като телефонни записи без конкретна съдебна заповед, издадени само на основание на съмнение за престъпление, наказуемо с повече от пет години затвор.

Тибурсио, първата открита жертва, е намерена на 14 април. Нейната шестгодишна дъщеря Сиера, също е изчезнала. Почти една седмица по-късно в същата шахта е открита втора жертва, а на 25 април - трета на стрелбище на около 15 км.

Кипър е в шок след разкрития за първия сериен убиец на острова

Кипър е в шок след разкрития за първия сериен убиец на острова

Обвиняват властите, че не са обърнали внимание на случаите с изчезнали жени