Севернокорейска държавна медия призова страната да разчита на силите си на фона на "борбата срещу убийствените санкции", информира "Йонхап".

Официозът на комунистическия режим "Родон Синмун" отбелязва, че би било "глупаво" да се чака Западът да отмени санкциите срещу КНДР. Вестникът обяви, че независимостта на икономиката на КНДР е "вечната линия на живота".

Северна Корея иска САЩ да й върне кораба незабавно

Северна Корея иска САЩ да й върне кораба незабавно

Пхенян посочва, че това е нарушение на споразумението от 12 юни

"Като погледнем пътя на развитие на нашата икономика, не е имало момент без натиска на империалистите със санкции, но изолацията и провежданите през последните години схеми за натиск буквално са убийствени", подчертава "Родон Синмун" и допълва: "Ние трябва да се откажем от глупавата фантазия, зависимостта и тенденцита да разчитаме на внос и да променим мисленето си, за да решим всеки проблем с наша собствена технология и наши ресурси".

По-рано този месец руският външен министър Сергей Лавров обяви, че Русия и Китай са готови да работят заедно, за да осигурят гаранции за сигурността на КНДР, когато тоталитарната държава завърши процеса по ядрено разоръжаване. Официалният представител подчерта, че сигурността на Пхненян е основен фактор за стабилността в целия регион.

Тръмп коментира изстрелването на ракети от Северна Корея

Тръмп коментира изстрелването на ракети от Северна Корея

Това не било злоупотреба с неговото доверие