В щата Колорадо, майка успя да спаси 5-годишния си син от нападение на пума, която е влязла в двора на дома им, предадоха информационните агенции.

Жената буквално е измъкнала детето от челюстите на хищника.

Тя е изтичала на двора, чувайки виковете на малкия си син, и видяла пумата върху него. Жената хванала лапата на животното и пъхнала дясната си ръка в устата му, за да освободи детето от захапката. След като успяла да го изтръгне, пумата избягала.    

Момчето е било прието в болница в Денвър, съобщават местни медии. То е с ухапвания по главата и шията, но според лекарите е в сравнително добро състояние. При майката е наранена едната ръка и има драскотини по единия крак от ноктите на пумата.    

Местните власти съобщават, че пумата е намерена близо до мястото на инцидента и е застреляна. При претърсване на местността е открита още една, която също е била убита.

Популацията на пумите в Колорадо наброява около 4500 животни. Понякога, в търсене на храна, те се доближават до домовете на хората.

През последните 25 години те са убили трима души, а други 18 са били ранени. Той оцеля, отървавайки се само с ухапвания и драскотини.