В организма на руския опозиционер Алексей Навални е открито опасно вещество, застрашаващо и хората около него. Това съобщи директорът на създанения от Навални "Фонд за борба с корупцията" Иван Жданов, цитиран от "Спутник".

"Става въпрос за вещество, което е опасно не само за живота на Алексей, но и за този на заобикалящите го хора, всички около него трябва да използват защитни облекла", заяви той и добави, че информацията за опасната субстанция е на разследващия комитет.

Припомняме, по-рано днес стана ясно, че руските лекари отказват да дадат разрешение за преместването на Навални за лечение в болница в чужбина, след като беше съобщено, че Германия изпраща самолет за руския опозиционер.

Русия не дава Навални за лечение в Германия

Русия не дава Навални за лечение в Германия

Посегателство срещу живота му, отсече неговата говорителка

Вчера Навални изпадна в кома по време на полет до Москва. Това принуди екипажът на самолета да извърши аварийно кацане в Омск, където опозицинерът беше приет в местна болница. В момента той е настанен в Отделението по спешна помощ.

Според говорителката му той е бил отровен с неизвестно до момента вещество, пуснато в чая му.

От болницата съобщиха, че освен интоксикация се разследват и други възможни причини за внезапното влошаване на състоянието на Навални.

Алексей Навални в кома, подозират отравяне
Обновена

Алексей Навални в кома, подозират отравяне

Предполага се, че в чая му е имало отровно вещество