"Върджин Галактик" (Virgin Galactic) на милиардера Ричард Брансън планира да стане първата публична компания за космически туризъм, съобщават АП и други медии.

"Върджин Галактик" се слива със Social Capital Hedosophia, чиито изпълнителен директор Чамат Палихапития ще стане председател на обединението. Стойността на сливането е 1,5 милиарда долара.

Virgin Galactic показа кораба за космически туристи

Virgin Galactic показа кораба за космически туристи

Стойността на билета за един турист е $200 000

Компанията възнамерява да предложи "уникално, няколкодневно преживяване, което ще кулминира с космически полет, който ще включва усещане на гравитацията и гледки към Земята от космоса".

"Върджин Галактик" вече е направила резервации за 600 души от 60 държави, като вече са внесени 80 милиона долара и 120 милиона долара в потенциални приходи.

Космически кораб на VirginGalactic се разби при изпитания в Калифорния

Единият от пилотите е загинал, а другияг е ранен

Компанията отбелязва, че са преодолени технически пречки за осъществяването на сделката. Целта е да завърши до края на тази година преди акциите й да бъдат пуснати на фондовата борса в Ню Йорк.

Social Capital Hedosophia ще придобие 49% от компанията. Тя ще инвестира 100 милиона долара в сливането.

От "Върджин Галактик" се надяват да удвоят броя на желаещите да пътуват до космоса. Планът е първият турист да бъде изпратен до една година.

Клиенти на Virgin Galactic се отказват

Клиенти на Virgin Galactic се отказват

В края на октомври