Премиерът на Великобритания Борис Джонсън заяви, че иска да отслабне през 2020 г., но няма да стане веган, защото означава да се откаже от сиренето, информира Си Ен Ен.

В интервю за Би Би Си британският лидер разказа, че тази година иска да отслабне, но няма да вземе участие в ежегодната кампания за насърчаване на хората да преминат на растителна диета през първия месец на годината, защото се "изисква толкова много концентрация".

Министър-председателят отбеляза, че "сваля шапка на веганите, които могат да се справят с това, които успяват да избягват невеган продукти", но добави, че избягването на животински продукти е "престъпление срещу обичащите сирене".

И преди Борис Джонсън споделя, че иска да свали някой друг килограм, качен по време на кампанията за избор на лидер на Консервативната партия през 2019 г.

Повече от 250 000 души са се опитали да спазват веган диета през 2019 г. на Острова. През изминалата година ресторанти и хранителни магазини са пуснали повече от 200 нови веган продукти и менюта.