Великобритания разхлабва COVID мерките, съобщават от МВнР.

Страната отменя тестовете за коронавирус за ваксинираните българи при влизане и облекчава условията за задължителна карантина при неваксинираните пътници.

От 4.00 часа сутринта на 11 февруари напълно ваксинираните граждани поне от 14 дни, които пътуват от страни извън червения списък, сред които е и България, не е необходимо да правят тест преди отпътуване за Великобритания, не трябва да резервират и заплащат PCR тест за ден 2 след пристигането им в страната и не подлежат на задължителна карантина.

Англия предсрочно отменя изискването за самоизолация при COVID-19

Англия предсрочно отменя изискването за самоизолация при COVID-19

Мярката ще отпадне от края на февруари

За гражданите, пътуващи до Обединеното кралство от страни извън червения списък, които не са напълно ваксинирани, е необходимо да отговарят на следните условия при влизане в страната:

- Да представят отрицателен тест за COVID-19, направен в рамките на 2 дни преди пътуването им (антигенен, PCR или LAMP)

- Да резервират и заплатят PCR тест, който трябва да бъде направен на втория ден след пристигането им.

Англия разхлабва противоепидемичните мерки

Англия разхлабва противоепидемичните мерки

Премахва се носенето на маска на обществени места

Гражданите, които не са напълно ваксинирани, не е нужно да бъдат под карантина, освен ако резултатът от проведения PCR тест е положителен.

Пътниците трябва да попълнят онлайн формуляр за локализация (Public Health Passenger Locator Form) 48 часа преди тяхното пътуване до Обединеното кралство.

За непълнолетните пътници се прилагат правилата за напълно ваксинираните лица.

Всички условия за пътуване до Великобритания са публикувани на следния линк: https://www.mfa.bg/bg/covid19map/Europe/United%20Kingdom

Сънародниците ни могат да се свържат с посолството ни в Лондон на телефони: +44 20 7581 3144; +44 20 7584 9400 или дежурни телефони в извънработно време: + 442075813144; + 442075849400.