Годишната инфлация във Венецуела достигна над 4000% през юли, обяви контролираният от опозицията парламент, информира АФП.

Венецуела осъди на 20 години затвор задържаните за преврат американци

Венецуела осъди на 20 години затвор задържаните за преврат американци

Изслушванията срещу други обвиняеми все още не са приключили

Инфлацията за последните 12 месеца падна до 3500% през юни от почти 3700 на сто предходният месец, но сега отново се увеличи.

Националното събрание публикува данните за инфлацията от 2017 г. заради липсата на информация от правителството на президента Николас Мадуро.

Венецуела е в най-голямата икономическа криза в историята си след седем години на рецесия.

Боливарът е "изгубил обменната си функция" заради обезценяването, което според парламента е довело до замяната й с щатския долар като венецуелска валута.

САЩ може да признае всеки резултат от свободни избори във Венецуела

САЩ може да признае всеки резултат от свободни избори във Венецуела

Може да премахне и санкциите, когато стане "демократична и просперираща страна"

В края на април правителството увеличи минималната заплата със 78%, но все още е само 2,80 долара на месец. Един килограм месо струва 4 долара. Едно четиричленно семейство се нуждае от 213 долара на месец, за да оцелее.

Според проучване на три топ университета четирима от петима венецуелци не могат да си позволят основни нужди за живот.

През 2019 г. Централната банка обяви, че инфлацията за годината е 9500%, значително по-висока от данните на парламента - 7400%.

Междувременно производството на петрол във Венецуела е на ниво от 1934 г. Страната произвежда по 393 000 барела на денонощие. Пикът е през 1970 г., когато латиноамериканската държава е произвеждала по 3,7 милиона барела на денонощие.