Ги Верхофстат, координаторът на Европейския парламент за Брекзит, предупреди политиците в ЕС, които искат по-голямо отлагане на Брекзит, че ще има последици.

Евродепутатът използва коментар на евроскептика от Консервативната партия Джейкъб Рийс-Мог като предупреждение какво може да се случи, ако ЕС гарантира по-голямо отлагане на Брекзит.

Мей е в сблъсък с реалността, вярват на Острова

Мей е в сблъсък с реалността, вярват на Острова

Лукас припомни, че ЕС е отхвърлил това предложение преди няколко седмици

"За тези в ЕС, които може би се изкушават от по-дълго отлагане на Брекзит сагата, аз мога да кажа само, внимавайте какво си пожелавате", написа Верхофстат в социалната мрежа "Туитър". 

Джейкъб Рийс-Мог предупреди, че ако Обединеното кралство остане в ЕС за още една година, Лондон ще трябва да блокира някои инициативи на Общността, като увеличаване на бюджета, създаване на армия на ЕС и блокиране на интеграционните схеми на френския лидер Еманюел Макрон.

Междувременно Европейската комисия обяви, че решението за по-голямо отлагане на Брекзит ще бъде взето на срещата на Европейския съвет на 10 април.

По-рано стана ясно, че британският премиер е изпратил писмо до Европейския съюз с искане за допълнително отлагане на Брекзит до 30 юни. Преди това Туск предложи Брекзит да бъде отложен с една година.

Туск предлага на Великобритания "гъвкаво" отлагане на Брекзит до една година

Туск предлага на Великобритания "гъвкаво" отлагане на Брекзит до една година

"Единственият разумен изход би бил дълго, но гъвкаво удължаване"