ВМРО-ДПМНЕ ще спечели предстоящите парламентарни избори. След това ще обнови Македония. Това заяви лидерът Христиан Мицковски на предизборен митинг, предаде МИА.

"Тръгнахме бавно напред, за да не се върнем и да започнем отначало. Взехме решения, които не всички харесваха, но ни позволиха да постигнем целта си, а това бяха предсрочни парламентарни избори ", каза Мицковски. Когато някой е изправен пред трудности, каквито има тази страна, той не трябва да се отчайва, а да се бори за това, в което вярва.

"Колкото по-голяма е мечтата ни, толкова по-големи са изкушенията по пътя. Нашата цел е да върнем Македония на бъдещите поколения. Така че, нека да се борим за това заедно, призова лидерът гражданите да прекратят на 15 юли престъпността и корупцията.

Нашата борба, добави той, започва на 15 юли. Трябва да се свърши много работа, така че нека се справим с грешките на тази администрация и да обновим Македония.

Заев решен да създаде 100 000 работни места в Северна Македония

Заев решен да създаде 100 000 работни места в Северна Македония

Изборите са насрочени за 15 юли

Той подчерта, че социалистите са имали три години да направят нещо добро, но вместо това не са направили нищо и сега ще влезе в историята.

За две години и половина открихме 64 000 нови работни места, за четири години ще създадем още 100 000, за да задържим младите хора тук. Това заяви вчера лидерът на социалистите и бивш премиер на Северна Македония Зоран Заев на митинг в Крива Паланка.

Припомняме, че през юни лидерите на двете най-големи партии в Северна Македония СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ се споразумяха предсрочните парламентарни избори да се състоят на 15 юли.

Планът е гласуването да продължи три дни - на 13 и 14 юли да гласуват болните, немощните и позитивните на коронавирус или хората, които са под карантина или в самоизолация. Гласуването на изборния ден 15 юли, сряда, който ще бъде неработен за всички граждани, ще продължи от 7 до 21 часа.