Взехме смели решения, разрешихме дългогодишни спорове и отворихме врати за икономическото развитие на страната. Ние служихме на хората и всичко, което направихме, беше в най-добрия интерес на децата, които са нашето бъдеще. За две години и половина открихме 64 000 нови работни места, за четири години ще създадем още 100 000, за да задържим младите хора тук.

Това заяви лидерът на социалистите и бивш премиер на Северна Македония Зоран Заев на митинг в Крива Паланка, предаде МИА.

Той обеща да повиши и средната рабона заплата на 34 000 денара (500 евро).

Според него сега страната има подкрепата на своите съседи.

Партиите в Северна Македония се споразумяха за избори на 15 юли

Партиите в Северна Македония се споразумяха за избори на 15 юли

ВМРО-ДПМНЕ няма да бойкотира вота...

"Изпълняваме желанията на нашите предци, които са се борили за нашата страна и език. Нашата идентичност и език са признати по целия свят, сигурността ни се осигурява от членството в НАТО, ние вече не БЮРМ, а Северна Македония, дом на македонския народ ", каза Заев.

Припомняме. че през юни лидерите на двете най-големи партии в Северна Македония СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ се споразумяха предсрочните парламентарни избори да се състоят на 15 юли.

Планът е гласуването да продължи три дни - на 13 и 14 юли да гласуват болните, немощните и позитивните на коронавирус или хората, които са под карантина или в самоизолация. Гласуването на изборния ден 15 юли, сряда, който ще бъде неработен за всички граждани, ще продължи от 7 до 21 часа.