Всички полети на летище Виена бяха отменени. Хиляди пътници остават блокирани на терминала. Причината е технически проблем, съобщи БНТ. Репортерът на националната телевизия Александър Марков и операторът Илия Иванов са на летището във Виена.

Тази нощ полети няма да се осъществяват от и за летището. Абсолютно всички пътници, чиито полети бяха отменени, към момента се редят на огромни опашки за съответните авиокомпании. Пътниците за София ще бъдат пренасочени най-рано за полет в 8:00 и 10 часа.

Няма яснота какъв точно е проблемът. Няколко пъти е съобщено по уредбата, че се касае за технически проблем в центъра за обслужване на авиотрафика в Брюксел.

От летището във Виена потвърдиха за срива в полетите. Оттам уточниха, че всички пътници трябва да се обръщат към авиокомпаниите, с които летят. Полетите ще бъдат осъществени със закъсненение.

В 19,00 часа на летище София е кацнал последният самолет от Виена тази вечер. Полетът, който е трябвало да кацне в 20.05 ч. е анулиран. Пред БНР от летище София потвърдиха, че полетите са отменени заради технически проблем. Засега самолетът, който се очаква да кацне в 23,00 часа не е анулиран, но се очаква това да стане.