Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер счита за грешно отпадането на преговорите по присъединяването на Турция към Европейския съюз и изрази надежда за сътрудничество от страна на Анкара, съобщава Politico.

"Аз не подкрепям приключването на преговорите с Турция, което иска Европейският парламент. Въпреки това, фактът е, че Турция е буквално всяка секунда по-далеч от изпълнението на ангажиментите си за присъединяване към ЕС", коментира той.

През ноември 2016 г. Европейският парламент гласува спиране на преговорите между Анкара и Брюксел. Резолюция призовава Комисията и правителствата на Общността да суспендират бъдещи преговори с Анкара. Причината в твърде преекспонираната и противоречива реакция на турските власти след неуспешния опит за преврат в страната.

Виена отново призова за прекратяване на преговорите за членство на Турция в ЕС

Виена отново призова за прекратяване на преговорите за членство на Турция в ЕС

Моята прогноза, че Турция ще продължи да се отдалечава от Европа става реалност

Юнкер коментира и организацията на работата на администрацията на американския президент Доналд Тръмп, който в последните две седмици, направи поредица от кадрови промени.

"Това е невероятно, ние сме по-добре организиран от администрацията на Тръмп, защото, когато имаме вътрешни трудности и недоразумения, ние ги разрешаваме чрез лични разговори а не да се освобождаваме така от хората", допълни Юнкер по отношение на отстраняването на Скарамучи, който се задържа на поста си само 10 дни.

Тръмп освободи директора на комуникациите в Белия дом

Тръмп освободи директора на комуникациите в Белия дом

Само 10 дни са минали от назначението на финансиста Скарамучи