От днес повечето пристигащи във Великобритания ще трябва да се самоизолират за две седмици според нови ограничения в борбата с коронавируса, които са критикувани от авиационния сектор, информира АФП.

British Airways обмисля правни действия срещу карантината във Великобритания

British Airways обмисля правни действия срещу карантината във Великобритания

Авиокомпанията определя коронавирусният план на правителството за "ирационален"

Мярката, която ще се прилага за пребиваващи и чужденци с някои изключения, има за цел да предотврати втора вълна на заразяване с коронавирус от чужбина.

Но критици задават въпроса защо Великобритания нанася още по-големи поражения на хотелите и самолетните компании с ограничаване на пътуването от държави с по-малко случаи на заразени с коронавирус.

British Airways и нискобюджетните самолетни компании EasyJet and Ryanair внесоха обща жалба срещу правителството заради "непропорционалната и несправедлива" стъпка.

ДВ: Икономиката на Великобритания полита в пропастта

ДВ: Икономиката на Великобритания полита в пропастта

Джонсън разчита да се оправдае с пандемията...

Здравният министър Мат Хенкок коментира, че новите правила са смислени, защото случаите на коронавирус от чужбина се увеличават, докато във Великобритания случаите спадат.

За да влезеш на територията на Великобритания със самолет, влак, по път или море, пътуващите трябва да предоставят подробности за пътя им и къде ще се самоизолират. Властите ще проверяват на място дали се спазва карантината. В Англия се предвижда глоба от 1000 британски лири или съд, ако правилата се нарушат.

Жертвите на Ковид-19 във Великобритания достигнаха 48 000

Жертвите на Ковид-19 във Великобритания достигнаха 48 000

Великобритания е най-тежко засегнатата държава в Европа

Британското правителство започна постепенно разхлабване на мерките. Магазините за търговия на дребно отварят на 15 юни, а ресторантите и баровете ще предлагат ограничени услуги от началото на юли.

Починалите от коронавирус на Острова са повече от 40 000.